Hogyan készülj a fotózásra, ha te vagy a modell?

A sikeres fotózás alapja a tervezés. Még ha sokat is fotózol, előfordulhat, hogy a kamera másik oldalára kerülsz. Vagy az is lehet, hogy ott érzed jobban magad? Akár te fotózol, akár téged fotóznak, a lényeg nem változik: készülj a fotózásra!
Miért?
 • Mert a fotózásotok sikere rajtad is múlik.
 • Mert időt, energiát, és adott esetben pénzt spórolhatsz magadnak.
 • Mert rendkívül fontos, hogy érzed magad közben!

Hogyan készülj a fotózásra?

Gyakorolj!

Hogyan készülj a fotózásra?

Otthon a tükör előtt. Sokat! Ahogy ebben a bejegyzésben már említettem, az internet tele van póz ötletekkel. Próbáld ki őket!
A gyakorlás abban is segít, hogy megtaláld az előnyösebb arcod. Arról nem is beszélve, hogy lelkileg is jó hatással van rád, ha megbarátkozol magaddal :). Hidd el, mindez csak előnyödre válhat!

Alvás, étkezés, és alkohol

A fotózás előtti estén próbálj meg időben elaludni, és lazítani! Ehhez segítség lehet pl. a citromfű tea.

Ne felejts el enni a fotózás előtt! Fontos viszont, hogy kerüld a puffasztó ételeket, vagy azokat, amik elnehezítenek.

Gondolom mondanom sem kell, hogy nem érdemes másnaposan menni a fotózásra?:) Nem csak dehidratációt, ezáltal száraz bőrt, és koncentráció hiányt okoz, hanem sajnos puffadt arcot is.

Bőr, ajkak, körmök

Ha száraz a bőröd, használj előző nap, és a fotózás reggelén is egy könnyed hidratálókrémet.

iza_mese
Száraz bőr, kirívó körömlakk…

Ügyelj rá, hogy ne legyen kiszáradva a kezed! Ha a körömágyadra is ráfér egy kis manikűr, ne sajnáld:).
Apróságok, mint pl. a körömlakk színe, sok bosszúságot okozhat, ha nem illik össze a ruháddal. Utólag lehet ugyan javítani, de borzasztóan macerás!

Egy közeli portrén sokkal feltűnőbb lehet a cserepes ajak. A fotózás előtt radírozd le (pl. a fogkeféddel, vagy keverj össze mézet és cukrot, és azzal dörzsöld át. Még finom is, ugye?:). Utána pedig kend be ajakápolóval. (Igen, akkor is, ha fiú vagy;) )
Ugyan ez itt nem a reklám helye, de a legtutibb ajakápoló a carmex. Ezt főleg a lányoknak ajánlom, mert nem csak szupergyorsan rendbe hozza a kiszáradt részeket, de kissé meg is duzzasztja az ajkakat!

Ruha

Ha meg is beszéltétek, milyen felsőruházat lesz rajtad, akkor se feledkezz el az alsóneműről. Javasolt testszínű melltartó és bugyi viselése, akkor is, ha egyébként felöltözve fotóznak;)
Ja, és mégvalami: kerüld a túl szoros ruhákat. Egyrészt mert kényelmetlenek, és ki szeret feszengeni? Másrészt mert nyomot hagynak a bőrön.

Szőrszálhasogatás

Ha van, ami tud olyan kellemetlen lenni, mint ez a szóvicc, akkor az a szőrtelenítés. De sajnos nem érdemes kihagyni. A szemöldökszedésen és a bajusztalanításon át vezet az út a makulátlan közeli portrékhoz.
Férfiak! Ti ugyan kihagyhatjátok ezt a lépést, de ne feledkezzetek meg a rendezett arcszőrzetről! ;)
ACHTUNG ACHTUNG! Az epilálást, vagy gyantázást ne közvetlenül a fotózás előtt csináld. Annyi időt számolj rá amíg általában elmúlnak a piros pöttyök, amiket okozhatnak.

Hajfestés, önbarnító, szolárium és a többi

Ezeket ne használd közvetlenül a fotózás előtt, mert foltot hagyhatnak a bőrödön!

+ 1 az új dolgok

IMG_4719

Ha új dolgokkal készülsz a fotózásra, ne ott próbáld ki őket először. Egy új cipő sokszor feltöri a lábat, egy új frizurát meg kell szokni, stb. Mozogj otthonosan a dolgokban, amiket viselsz! Így lehetsz igazán magabiztos.

 +2 Emergency kit

Nem biztos, hogy kellenek, de ha mégis, akkor nélkülözhetetlen segítséget jelentenek!

 • zsebkendő
 • fülpiszkáló (apró javítások a sminken)
 • fésű
 • hullámcsat
 • csipesz (pl. túl bő ruhát összefogni)
 • sminklemosó
 • sminkkészlet
 • hajlakk
 • víz
 • müzliszelet, csoki, stb. (egy fotózás elhúzódhat, ráadásul elég kimerítő is tud lenni. fontos, hogy pótold az energiát!)

Minél többet betartasz ezekből, annál magabiztosabban mehetsz a fotózásra! Tulajdonképpen a nehezén már túl is vagy ;).

Neked vannak bevált tippjeid?

Vélemény, hozzászólás?