Hogyan válassz fotóst? + letölthető tartalom

hogyan válassz fotóst

Eldöntötted, hogy szeretnél felkérni egy fotóst, aki az igényeidnek megfelel majd. Beírod a keresőbe, vagy elkezded böngészni a facebook-ot, esetleg megkérdezed az ismerőseidet, tudnak-e ajánlani. Azonnal nyakig ülsz az ajánlatokban. Hogyan válassz fotóst közülük?

1. Szűkítsd a kört!

Milyen alkalomra keresel fotóst? Esküvő? Családi fotózás? Termékfotózás? Netán egy megnyerő fotóra van szükséged az önéletrajzodba? Nem mindegy! Amint a fotós mellé beírod valamelyik kulcsszót, mindjárt sok időt spórolsz magadnak.

2. Böngéssz!

Még mindig temérdek név maradt, igaz? Kezd el megnyitogatni a weboldalakat! Milyen az oldal? Könnyen eligazodsz rajta? Egységes, harmonikus, átgondolt? Akkor jó helyen jársz. De ha azt érzed, hogy igénytelen, összecsapott, akkor felejtsd el. Ez olyan, mintha egy üzletember gyűrött névjegykártyát adna. Nem túl bizalomgerjesztő, igaz?

3. Alapos áttekintés

A weboldal szimpatikus számodra, a képek elsőre meggyőzőek. Ne csak az első 5 kép alapján dönts! Nézd meg a galériákat, és ha egy-egy sorozat 5-6 kép után is tetszik, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem fogsz majd mellé.

4. Árak

Már csak 4-5 fotós között vacillálsz. Nézzük hát meg az árakat. De ne felejtsd el, az ár önmagában nem értelmezhető, az ár-érték arány, amire figyelj! Ha nincs feltüntetve az ár, az még nem jelent semmit. Kérj egyedi ajánlatot!

5. Szimpátia

Az utolsó pár fotós, aki bentmaradt a körben, hasonló árakkal dolgozik. Mi alapján válasszunk? Kezdd el olvasni a blogját, vagy a közösségi oldalát, és figyeld meg, hogy kommunikál! Szimpatikus neked? Szívesen dolgoznál vele?

6. Megbízhatóság

Kiválasztottad végre A Fotóst. De itt még nem ér véget ám a dolog! Fontos megbizonyosodni róla, hogy olyan embert találtál, aki be is tartja, amit ígér, és az esetlegesen felmerülő nehézségeket kezelni tudja. Milyen visszajelzések vannak róla? Vannak hozzászólások az oldalán? Természetesen ezek hiányában is lehet teljesen profi és megbízható valaki. De a konkrét megbízás előtt mindenképp váltsatok több levelet is, vagy ejtsetek meg egy személyes/skype megbeszélést!

7. Részletek

Ahhoz, hogy ne érjenek meglepetések, fontos tisztáznotok a részleteket is. Mikor kapod meg a képeket? Milyen formában? Csak a retusált, utómunkázott képeket, vagy a nyers fotókat is? Mit tartalmaz a szerződés?

+1 Miket érdemes megkérdezni?

Készítettem ehhez egy kis listát, amit innen tudsz letölteni, és a választ egyből be is írhatod:) [wpdm_package id=’532′]

hogyan válassz fotóst

Te mi alapján választanál fotóst? Van egy jó tipped? Oszd meg!

 

Vélemény, hozzászólás?