Raw fájlok beállításainak másolása – egyszerűen Adobe Bridge-ben

Valamiért sokan hanyagolják az Adobe Bridge nevű programot, pedig sok időt megtakaríthatunk vele. Bár én legtöbbször a fotók leválogatásához használom, most azt mutatom meg, hogyan állíthatjuk be egyszerűen a raw fájlok értékeit egyszerre több képen.

Ha dolgozol raw fájlokkal, biztos veled is előfordult már, hogy sok időt elszöszöltél azzal, hogy a sorozat képeinél egységes beállításokat használj. Talán el is mentetted őket, hogy újra és újra behívd minden képnél. No, ennél van egy egyszerűbb és gyorsabb módszer.

Nézzük:

1. Válasszunk ki egy képet amin már beállítottuk a kívánt értékeket, majd kattintsunk az előhívási beállításokra, azon belül pedig válasszuk a beállítások másolását.

raw_beallitas_masolas01

2. Jelöljük ki azokat a képeket, amiken ugyanazokat a beállításokat szeretnénk használni, és az előhívási beállításoknál kattintsunk a beállítások beillesztésére.

raw_beallitas_02

3. Válasszuk ki azokat a beállításokat, amiket alkalmazni szeretnénk – ugyanis nem kell minden értéket egy az egyben másolni.

raw_beallitas_03

4. Kész is vagyunk.

raw_beallitas_04

Mire fogod használni az időt, amit megspóroltál ezzel? Ha neked is van tipped, hogy használható ki jobban a bridge, ne restelld megosztani velünk! ;)

Vélemény, hozzászólás?